Makiaa ja suolasta - kuin elämä itsessään!

Kuva: Linda Lipponen Photography

Kuva: Linda Lipponen Photography

Niin pitkälle ku muistan, olen nauttinut kakkujen ja leivonnaisten leipomisesta. Äiti otti minut jo pienestä pitäen mukaan keittiöön leipomaan. Lapsuuenkojissa Kemijärvellä, vastaleivotun pullan tuoksu leijaili usiasti vastaan uluko-ovella koulusta tullessa.

Työ ja opiskelu vei nuorena Lapista etelään ja maailmalle. Leipominen säilyi kuitenkin aina matkalla mukana, harrastuksena. Sitä täytyy näimmä täyttää se kuulusa 40-vuotta, jotta huomaa mitä sitä oikiasti haluaa tehä “isona”. Siitä se ajatus sitten lähti... Hain kouluun aikuisopiskelijana ja vieläpä alanvaihtajana, mutta pääsin opiskelemahan. Valamistuin tammikuussa 2018 leipuri-kondiittoriksi ja semmyötä Cake Mama sai alakusa.

Mulle tärkiätä on ne aijjot ja makiat maut. Eli mustikka on aitoa ja sen täytyy maistuakkin mustikalle, eikä millekkään höpö-höpö-esanssille. Ja te asijakkaat! Minä leivon teijän juhuliin kakun, justiinsa teijjän toiveitten mukaan. Leipoessa minä käytän lähiseuvvun pientuottajien ja luomutilojen puhtaita raaka-aineita.

Yhessä teijän toiveittein ja minun käjentaitojen kanssa, saamma komiat ja makiat tarjottavat teijän juhuliin!

Rakkauvella,

Sanna Degerman a.k.a. Cake Mama